
صنایع شیمیایی
در دنیای انواع اسید، باز، حلال و سیالات شیمیایی، گاهی انتقال این مواد به یک دغدغه تبدیل میشود. انتخاب تجهیزات صنایع شیمیایی از این حیث حائز اهمیت است که قطعات در تماس با سیال، باید از مقاومت کافی در مقابل آن سیال برخوردار باشند. همچنین سیستم باید به خوبی و اصولی آببند شده و فاقد نشتیهای مخرب باشد. هر کدام از سیالات شیمیایی رفتار و ویژگیهای متفاوتی از خود نشان میدهند که شناخت این ویژگی های فیزیکی و شیمیایی در هنگام کار با آن بسیار ضروری است. اطلاع از خواص مواد رایج در صنعت با داشتن فرمولاسیون آنها انجام میگیرد.
از پمپ های رایج در صنایع شیمیایی میتوان به پمپهای دیافراگمی اشاره کرد. علت محبوبیت این پمپها اولاً سیستم آببندی مناسب آنها و سپس تنوع متریال بدنه و قطعات در تماس با سیال است؛ که این امکان را به کاربر میدهد که بر اساس نوع سیال پمپاژ شده جنس بدنه و سایر قطعات پمپ را انتخاب کند. این حق انتخاب هم باعث اطمینان خاطر از حیث ایمنی کار و هم در بسیاری موارد سبب صرفهجویی در هزینهها میشود. رایجترین نوع پمپهای دیافراگمی، پمپهای دیافراگمی بادی با دیافراگم دوبل هستند که همان طور که از اسمشان پیداست، پمپهایی نیوماتیک هستند و برای تأمین انرژی محرکه از کمپرسور و خط باد استفاده میکنند.
دسته دیگر پمپها در صنایع شیمیایی، دوزینگ پمپها هستند که برای تزریق مواد با دبی مشخص استفاده میشوند. دوزینگ پمپها هم مانند پمپهای دیافراگمی از مقاومت در مقابل خوردگی توسط مواد شیمیایی برخوردارند و در انواع مختلف دیافراگمی و پیستونی با بازههای متفاوت دبی و فشار تولید میشوند.
مانند تمامی صنایع اعم از کوچک و کلان، در صنایع شیمیایی هم الکتروموتورها به عنوان آغازگر ایجاد دوران، نقش موتور متحرک را ایفا میکنند و انتقال نیرو و گشتاور هم توسط گیربکس های صنعتی در صنایع شیمیایی انجام میشود.
پمپ دیافراگمی


دوزینگ پمپ
دوزینگپمپ تجهیزی مکانیکی است که برای تزریق حجم دقیقی از سیال در زمان مشخص استفاده میشود. استفاده از دوزینگپمپها امکان کنترل و تنظیم دبی در یک سیستم را نیز فراهم میکند و باتوجهبه میزان دقت و کاربری موردنظر، انواع مختلفی دارد. از این تجهیز در صنایع شیمیایی، داروسازی، مصارف درمانی و صنعتی و صنایع غذایی استفاده میشود.