صنایع معدنی و فولاد

صنایع معدنی و فولاد

در صنایع معدنی، انتقال و مدیریت سیالات مختلف از جمله آب، مواد خام، مواد شیمیایی، معدنی و پسماندها بسیار حائز اهمیت است. برای انتقال سیالات گوناگون در صنایع معدنی و صنعت فولاد، از انواع مختلفی از پمپ‌ها استفاده می‌شود. پمپ های اسلاری که نوعی از پمپ­های سانتریفیوژ مقاوم هستند، برای انتقال مواد کثیف و خردشده در فرآیندهای معدنی مانند خردایش معدنی، شستشوی مواد و انتقال مواد خروجی از معادن استفاده می‌شوند. آنها به دلیل توانایی تحمل ذرات جامد بزرگ و به خصوص مقاومت در مقابل خوردگی فیزیکی بسیار مناسب هستند.

پمپ­های مستغرق در معدن‌های زیرزمینی و مناطق با آب زیرزمینی فراوان برای انتقال آب و سیالات دیگر به کار می‌روند. جهت تخلیه آب زیرزمینی و کنترل سطح آب، پمپ­های شناور بسیار مؤثر هستند. همچنین از پمپ­های لجن کش برای تخلیه آب دارای گل­و­لای و همچنین سیالات دارای ذرات جامد از عمق استفاده می­شود.

در معادن مختلف و در فرآیندهای متنوع، نوع و اندازه پمپ ممکن است متغیر باشد و بسته به نیازهای خاص هر معدن و فرآیند معدنی تعیین شود. انتخاب پمپ مناسب برای هر فرآیند بسیار مهم است تا عملکرد بهینه و کارایی معدن بهبود یابد.

تجهیزات اساسی دیگری که در صنعت فولاد و صنایع معدنی کاربرد فراوان دارند، الکتروموتورها و گیربکس­ها هستند.

الکتروموتورها در صنایع فولاد در مراحل مختلف تولید فولاد نقشی کلیدی دارند. الکتروموتورها در صنایع فولاد تقریباً در کلیه فرآیندها و قسمت­های تولید از جمله ذوب، کوره­های تعدیلی، کوره­های الکتریکی، ماشین‌های ورق‌کشی و پرس‌کاری و کلیه سیستم­های پمپاژ به کار گرفته می­شوند.

گیربکس‌ها، برای تنظیم نیرو، سرعت، و جهت چرخش در ماشین‌آلات و تجهیزات معدنی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در دستگاه­های حفر، بارگیرها، بلدوزرها، فرآیندهای انتقال مواد، سیستم­های فرآوری و صنایع معدنی زیرزمینی گیربکس­ها نقشی مهم ایفا می­کنند. به کارگیری گیربکس‌ها در صنایع معدنی به کنترل دقیق تجهیزات و بهبود کارایی کمک می‌کند؛ از این رو انتخاب گیربکس با مشخصات مناسب و دقیق، از اهمیت بالایی برخوردار است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص وانتخاب تجهیزات صنایع معدنی و فولاد، کارشناسان هومان صنعت آماده­اند دانش و تجربه خود را در اختیار شما قرار داده و با ارائه مشاوره صنعتی، شما را در انتخاب بهترین­ راه­حل­ها یاری دهند.

پمپ سانتریفیوژ

پمپ سانتریفیوژ نوعی تجهیز مکانیکی است که فشار سیال با عبور از آن زیاد می‌شود. این تجهیز در ابعاد مختلف با مشخصات فنی متفاوت برای اکثر کاربرد‌ها از جمله مصارف صنعتی، کشاورزی، خانگی و تجاری طراحی و تولید می‌شود. پمپ‌های سانتریفیوژ به‌طورکلی از دو قسمت ثابت و متحرک تشکیل شده‌اند. قسمت ثابت موتور را درون خود دارد که انرژی الکتریکی را دریافت می‌کند و به دیگر اجزا انتقال می‌دهد و پروانه که اصلی‌ترین قطعه در قسمت متحرک است با انتقال نیرو به سیال، فشار آن را افزایش می‌دهد.
پمپ سانتریفیوژ
پمپ طبقاتی

پمپ طبقاتی

پمپ طبقاتی از دسته پمپ‌های سانتریفیوژ است که در آن فشار سیال با عبور از چند پروانه که به‌صورت طبقاتی در امتداد هم قرار گرفته‌اند، افزایش می‌یابد. این دسته از پمپ‌ها از یک محور و شفت واحد تشکیل شده‌اند که پروانه‌ها را در یک راستا قرار می‌دهد و فشار سیال با پیشروی و عبور از هریک از پروانه‌ها مرحله‌به‌مرحله زیاد می‌شود. پمپ‌های طبقاتی به‌طورکلی به دودسته عمودی و افقی تقسیم می‌شوند که باتوجه‌به محدودیت جا و کاربرد نصب می‌گردند.

دوزینگ پمپ

دوزینگ‌پمپ تجهیزی مکانیکی است که برای تزریق حجم دقیقی از سیال در زمان مشخص استفاده می‌شود. استفاده از دوزینگ‌پمپ‌ها امکان کنترل و تنظیم دبی در یک سیستم را نیز فراهم می‌کند و باتوجه‌به میزان دقت و کاربری موردنظر، انواع مختلفی دارد. از این تجهیز در صنایع شیمیایی، داروسازی، مصارف درمانی و صنعتی و صنایع غذایی استفاده می‌شود.

دوزینگ پمپ