تأسیسات مکانیکی

تأسیسات مکانیکی

اگر معماری را جسم یک ساختمان بدانیم، تأسیسات مکانیکی به عنوان روح ساختمان، اگر چه در ظاهر خیلی ملموس نیست ولی بسیار بر کیفیت زندگی، کار و گذران وقت در آن محیط تأثیر می­ گذارد.

به طور کلی تأسیسات مکانیکی شامل سیستم­های آبرسانی، گازرسانی، تهویه مطبوع، سیستم انتقال و دفع فاضلاب و سیستم اتفاء حریق می­شود. در ساختمان­هایی با کاربری­های تخصصی مانند مراکز درمانی، قسمت تأسیسات دارای بخش­های بسیار وسیع­تری است. همچنین در صنایع با عنوان «تأسیسات صنعتی» این تجهیزات بازه کاربری وسیع­تر و پراهمیت­تری به خود می­گیرند.

پمپ­های آبرسانی که بر اساس میزان مصرف آب ساختمان و در نظر گرفتن چند پارامتر دیگر از جمله میزان فشار خروجی مورد نیاز انتخاب می­شوند، اساساً از نوع سانتریفیوژ یا گریز از مرکز بوده که خود به انواع مختلفی تقسیم می­شود. پمپ­های سانتریفیوژ تک پروانه و یا پمپ­های چند پروانه یا سانتریفیوژ طبقاتی، پمپ­های محیطی، پمپ­های بشقابی، پمپ­های جتی یا خودمکش و … همگی با ساختار پمپ گریز از مرکز از گزینه­های مناسب برای سیستم آبرسانی می­باشند. انتخاب نوع پمپ آب با توان الکتروموتور مورد نیاز، خود به محاسبات تأسیساتی نیاز دارد که کارشناسان هومان صنعت می­توانند در این راه به شما راهنمایی لازم را ارائه دهند.

پمپ­های سیرکولاتور و پمپ­های خطی که در سیستم تهویه مطبوع و موتورخانه­های صنعتی و مسکونی کاربرد دارند، دسته دیگری از پمپ­های تأسیسات مکانیکی هر ساختمانی را تشکیل می­دهند. پمپ­های فیلتردار استخری برای تأمین آب و پاکسازی آن در استخر، جکوزی و انواع حوضچه­ های آب نیز دسته­ای دیگر از پمپ­های پرکاربرد در این زمینه هستند. برای تأمین آب آبنماها بر اساس حجم آنها و محل تأمین آب می­توان از پمپ­های مخصوص آبنما و یا پمپ­های کفکش، سانتریفیوژ و یا پمپ ­های طبقاتی (برای آبنماهای عمومی بسیار بزرگ) استفاده کرد.

جهت تخلیه آب از استخر، چاه، تخلیه آب جمع شده در محل خاکبرداری پی ساختمان از انواع پمپ­های مستغرق که شامل پمپ­های کفکش، الکتروموتورهای شناور و پمپ­های لجن­کش استفاده می ­شود.

در تأمین و انتخاب تجهیزات مناسب جهت تأسیسات مکانیکی ساختمان­های مسکونی، تجاری، ساختمان­های عمومی و همچنین اجرای آنها در مقیاس­های کوچک تا تأسیسات صنعتی کلان، تیم اجرایی و کارشناسان شرکت هومان صنعت آماده ارائه مشاوره و خدمات به شما عزیزان هستند.

پمپ دیافراگمی

پمپ‌های دیافراگمی از نوع جابه‌جایی مثبت هستند و با استفاده از نیرو هوافشرده و حرکت رفت و برگشتی، سیال را متراکم می‌کنند و در نهایت موجب پمپاژ سیال می‌شوند. پمپ‌های دیافراگمی برای انتقال طیف گسترده‌ای از مایعات مانند مواد شیمیایی، روغن‌ها، مواد خورنده، انواع حلال‌ها، مایعات قابل‌اشتعال و… با دبی مختلف کاربرد دارند. از ویژگی‌های حائز اهمیت این تجهیزات، قابلیت استارت و راه‌اندازی آن‌ها به‌صورت خشک و دارابودن امکان پمپاژ پودرهای خشک مخلوط با هوا است.

پمپ دیافراگمی
پمپ آب خانگی داب

پمپ خانگی

پمپ آب خانگی تجهیزی است که به‌منظور افزایش فشار آب در منازل و ساختمان‌های مسکونی استفاده می‌شود. پمپ آب خانگی با عملکرد گریزازمرکز انرژی لازم برای کارکردن خود را از موتور دریافت می‌کند و سپس با تبدیل انرژی الکتریکی به مکانیکی و اعمال نیرو به سیال از طریق یک یا چند پروانه، موجب افزایش فشار و انتقال آن می‌شود.

پمپ سانتریفیوژ

پمپ سانتریفیوژ نوعی تجهیز مکانیکی است که فشار سیال با عبور از آن زیاد می‌شود. این تجهیز در ابعاد مختلف با مشخصات فنی متفاوت برای اکثر کاربرد‌ها از جمله مصارف صنعتی، کشاورزی، خانگی و تجاری طراحی و تولید می‌شود. پمپ‌های سانتریفیوژ به‌طورکلی از دو قسمت ثابت و متحرک تشکیل شده‌اند. قسمت ثابت موتور را درون خود دارد که انرژی الکتریکی را دریافت می‌کند و به دیگر اجزا انتقال می‌دهد و پروانه که اصلی‌ترین قطعه در قسمت متحرک است با انتقال نیرو به سیال، فشار آن را افزایش می‌دهد.
پمپ سانتریفیوژ
پمپ طبقاتی

پمپ طبقاتی

پمپ طبقاتی از دسته پمپ‌های سانتریفیوژ است که در آن فشار سیال با عبور از چند پروانه که به‌صورت طبقاتی در امتداد هم قرار گرفته‌اند، افزایش می‌یابد. این دسته از پمپ‌ها از یک محور و شفت واحد تشکیل شده‌اند که پروانه‌ها را در یک راستا قرار می‌دهد و فشار سیال با پیشروی و عبور از هریک از پروانه‌ها مرحله‌به‌مرحله زیاد می‌شود. پمپ‌های طبقاتی به‌طورکلی به دودسته عمودی و افقی تقسیم می‌شوند که باتوجه‌به محدودیت جا و کاربرد نصب می‌گردند.

پمپ سیرکولاتور

همان گونه که از اسم این تجهیز مشخص است، از پمپ‌ سیرکولاتور برای به گردش در آوردن و سیر کوله کردن سیال در یک سیکل بسته استفاده می‌شود. سیرکولاتور‌ها از دسته پمپ‌های سانتریفیوژ‌ هستند که عمدتاً جهت به گردش درآوردن آب سردوگرم در سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی بکار می‌روند و از انواع آن باتوجه‌به جنس بدنه و قطعات آن و مشخصات فنی، ‌در موارد مختلفی استفاده می‌شود.

پمپ سیرکولاتور
دوزینگ پمپ

دوزینگ پمپ

دوزینگ‌پمپ تجهیزی مکانیکی است که برای تزریق حجم دقیقی از سیال در زمان مشخص استفاده می‌شود. استفاده از دوزینگ‌پمپ‌ها امکان کنترل و تنظیم دبی در یک سیستم را نیز فراهم می‌کند و باتوجه‌به میزان دقت و کاربری موردنظر، انواع مختلفی دارد. از این تجهیز در صنایع شیمیایی، داروسازی، مصارف درمانی و صنعتی و صنایع غذایی استفاده می‌شود.